Taknemmelighed

I går læste jeg et indlæg hos hende.dk. Et indlæg, der handlede om sorg. Om at leve med sorg og om at acceptere sorg. Sorgen over at have mistet et barn. Jeg havde selv lige puttet Ekko, der endnu engang kun var faldet i søvn fordi hun var så udmattet af at græde at hun ikke havde andre muligheder end at lukke øjnene. Jeg var træt, ked af at den kiropraktiske behandling måske alligevel ikke virkede, bange for om der er noget alvorligt galt og frustreret over ikke at være i stand til at trøste mit barn.

Men da jeg læste det indlæg gik det op for mig hvor usandsynligt heldig jeg er. Vi har fået lov at være forældre til den mest fantastiske lille skabning vi nogensinde har mødt. Vi har fået lov at være dem, der skal lære hende at være til og vi har fået lov at være dem, der må kaste al den kærlighed, der er skabt i os, lige ned i hovedet på det lille menneske, der hver eneste dag tager mere og mere imod. Og som, hver eneste dag, giver mere og mere igen.
Når jeg tænker efter, og lørdag aften er jo et glimrende tidspunkt til lidt refleksion, så er der tusind ting at være taknemmelig for. Jeg skal bare huske at tænke over dem.
I denne uge var jeg taknemmelig over:
Søndag; at himlen var blå
Mandag; at slå øjnene op til et stort tandløst smil og to små fødder, der var blevet fanget af to små hænder
Tirsdag; at det nye gulv på altanen stadig er lækkert at gå på med bare fødder
Onsdag; at jeg havde besøg af min mor, der sad med Ekko imens hun guffede en lille portion hirsegrød i sig (altså, Ekko, ikke min mor).
Torsdag; at jeg havde muligheden for at gå ind og give Ekko et kys på panden efter at hun var faldet i søvn
Fredag; at jeg lærte at manøvrere rundt i den nyindrettede stue UDEN at træde på de knirkende steder på gulvet
Lørdag; at jeg er mig. Og at Ekko er Ekko. Og at vi er Jespers. Og han er vores.

2 Comments on Taknemmelighed

 1. Ann
  august 26, 2013 at 8:30 pm (6 år ago)

  Årh, Charlie – det er skønt indlæg. Vi skal nemlig huske på at intet er for givet. Det er nu (igen) taget til efterretning.

  Svar
  • Charlie
   august 27, 2013 at 5:26 am (6 år ago)

   Uh, det er så nemt at glemme når det hele brænder lidt på!

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.