Mere altan

Jeg ved ret meget om sten. Faktisk er jeg doktor i sten. Til gengæld ved jeg nærmest intet om planter. Andet end at de dør når man ikke vander dem. Med mindre de er ukrudt. Så trives de tilsyneladende helt fantastisk uden vand. I hvert fald i vores altankasse.Altankassen er ca. 7 m lang og ½ m bred og det er overraskende store mængder ukrudt, der er plads til på de få kvadratmeter! Sidste år lagde vi sådan noget bark-flis, der er i teorien skulle indeholde en slags plantegift og derved minimere mængden af ukrudt. Hmm…not so much…

Selvom jeg har luget ukrudt 3 gange (3!) de sidste par måneder så det alligevel sådan her ud:

Det ser jo ikke ligefrem velholdt ud. Derfor gik jeg igang med at fjerne det hele, bevæbnet med en spade og en sort affaldssæk. Da jeg havde fyldt den første sæk tog Jesper over (som sagt er der overraskende meget ukrudt på sådan 3 m2…). Da han var færdig så det sådan ud:

Meget bedre! Meeen, det luskede ukrudt ville med sikkerhed bare komme igen så snart vi kigger den anden vej – så nu har vi lagt en ukrudtsdug og ovenpå den, små granitskærver. Ahhh. Sten! SÅ meget bedre end planter :-p

Nå ja, lidt planter er der stadig, men de er i krukker så de kan skiftes ud efter behov (og sættes væk når de er grimme fordi jeg glemmer at vande dem…ahem…).

Og til sidst: Man ER jo geolog så et par større sten har også fået lov at blive. Et stykke obsidian og et stykke lava fra Tenerife og den lille, meget grimme, sten, der ligger forrest er sej fordi den var flydende lava da jeg samlede den op (læs: da jeg skrabede den ud af lavestrømmen og ned i sneen med min geolog-hammer…).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.