juni 2013 archive

Ny altan

I år var jo året hvor altanen skulle shines op og nu er der endelig sket noget derude. Jeg efterlod Ekko hos far i formiddags og kørte i IKEA(sammen med resten af Sjælland) for at købe træfliser som nu er blevet både lagt og bejdset. Derudover røg der også et lille havebord med i kurven og det gamle er blevet skilt ad og båret ned til storskrald:Før:

Undervejs:

Efter:

Misundelses-indlæg

Dette her indlæg er kun lavet for at gøre jer (lidt) misundelige – jeg har nemlig vundet noget! Som alle andre der vinder noget siger jeg ‘jeg vinder ellers ALDRIG noget’. Men det er faktisk ikke rigtigt for efter at jeg har opdaget blogland og de utallige give-aways vinder jeg faktisk noget engang imellem – og for nylig vandt jeg 300 kr til bluebox henne hos Karoline med K. Nice. Efter mange overvejelser valgte jeg en trække-kanin og et rocker stort sæt kagepynte-dimser:

 

Kage #2: Glutenfri karameltærte

Det er karamel. Det er nødder. Det er sødt, sprødt og tranebærrene tilfører en dejlig syrlighed. Det er en rigtig god kage – og så er den uden gluten og nem at lave. Win. Jeg fik ikke taget et billede af den store tærte, men opskriften passer til et almindeligt tærtefad.

Tærtebund:
150 g smør
100 g sukker
2 æg
175 g hasselnødder, blendede
1 tsk bagepulver
½ stang vanille
Smelt smørret. Blend nødderne. Bland alle ingredienser til en jævn dej og hæld den i et smurt tærtefad. Bag bunden i 40 minutter ved 175 grader (ikke varmluft). Easy Peasy. Dejen skal kun være nogle få mm tyk så måske er du ligesom mig nødt til at lave et par små tærter ved siden af den store for at bruge al dejen.
Karamelmasse:
3 dl sukker
150 g smør
½ dl honning
1 dl piskefløde
50 g soltørrede tranebær
275 g blandede nødder (fx pistacie, hassel, cashew, mandler, macadamia, pekan)
Kog sukker op med smør, honning og fløde til massen er 121 grader (brug et sukkertermometer). Vend tranebær og nødder i massen og hæld massen karamelmassen oven på den forbagte tærtedej. Bag yderligere 12 minutter ved 175 grader. Karamellen skal boble op, men stadig være lys.
Velbekomme

Moderen og flaget

Det lykkedes ikke Ekko at gylpe på mig i lørdags så tøjskift for mit vedkommende blev ikke nødvendigt :-p
Kjolen er fra Mothers en Vogue og den er deeejligt blød at have på (den er naturligvis købt hos Purløg og Persille – ligesom alt det andet tøj jeg bruger for tiden :-p )

 

Kage #1: Oreo pop cakes

Dette her er den nemmeste kage i verden – men nogle gange må man gerne snyde lidt og jeg garanterer at kagerne smager stjernegodt!

Du skal bruge:
1 pakke oreos
1/3 pakke philadelphia
2 spsk lakridssirup
200 g hvid chokolade
Pynt, fx sukkerblomster eller frysetørrede hindbær
Pop cake pinde

Blend oreos, philadelphia og lakrids og sæt massen i fryseren i en time. Tril dejen til ca. 15 kugler og læg dem tilbage i fryseren. Smelt chokoladen over vandbad og vend kuglerne heri. Drys pynt på den ene side og sæt pinden i den anden side når chokoladen er størknet. Opbevares på køl ind til de skal spises (og tro mig – de smager af én til!).

 

Hende det hele handlede om

Som en ægte stjerne skiftede Ekko tøj tre gange i løbet af sin navnefest – på den måde kunne gæsterne jo se alt det fine tøj hun har :-pJeg fik dog kun taget billeder af hende i det første sæt og heldigvis holdt bleen tæt ind til alle gæsterne var kommet så de nåede at se hende være fin og glad 🙂

 

Der bor en bager…

…på Fyn! Min mor og jeg gik amok i kage-køkkenet torsdag og fredag i sidste uge for at forberede navnefest og her er resultatet:

Det blev til en mudcake, en lakridsbrownie, kladdkaka, cupcakes med appelsin og hvid chokolade, oreo-kugler og en karameltærte – opskrifter kommer senere 🙂

Der har været fest

Der blev bagt kager og pyntet op i sidste uge så den lille Ekko kunne fejre sit fine navn med stil og hun havde inviteret hele den pukkelryggede, der kom fra nær og fjern for at hilse på. Hendes mor tog en masse billeder (primært af kagerne) og Ekko fik en masse skønne gaver så de næste par dage kommer bloggen nok til at stå i navngivningsfestens tegn 🙂

Du ved at du er på barsel når…

…støvsugeren er din bedste ven. Når den er tændt sover barnet.

…du synes at Go’ Morgen Danmark starter enormt sent på dagen.

…du kan dagens TV-program uden ad (luksusfælden-masterchef-fra skrot til slot-for lækker til love).

…du savner lidt Linse Kessler som plejede at være der i stedet for for lækker til love.

…du har altid mælk på tøjet.

…også når du tror at du ikke har.

…du har glemt koden til dit dankort fordi du ikke har handlet siden du var gravid.

…til gengæld kan du dit kortnummer uden ad fordi internet handel hele tiden er lige ved hånden.

…du har udviklet superhørelse og kan høre baby vende sig i barnevognen, der står ude på altanen.

…også selv om du er gået helt ind i soveværelset og selv sover.

…du er overdrevet lykkelig over at baby rent faktisk sover i sin barnevogn og ikke på din mave (for første gang i forevigt).

…du har så mange ting du gerne vil nå nu hvor du har hænderne fri at du slet ikke ved hvor du skal starte så i stedet er du endt på samme sted i sofaen hvor du plejer at sidde med sovende baby.

…du er blevet afhængig af A Game of Thrones. Både bøger og TV-serie.

At springe over hvor gærdet er lavest

Som nævnt i går har Jesper været på Copenhell de sidste par dage så jeg har valgt den nemme løsning i forhold til mad. Jeg vil faktisk ikke engang påstå at jeg er sprunget over hvor gærdet er lavest – jeg er kravlet under gærdet og har spist Thai bokse – 7 minutter i mikroovnen, røre rundt med en gaffel og vupti – asiatisk mad er serveret. Og de smager faktisk rigtig godt. Især de blå.

Jeg har købt dem på Nemlig.com, men de kan også købes i Føtex hvis andre end mig har brug for easy-peasy aftensmad i fryseren 🙂

1 2