februar 2013 archive

Den skønneste weekend

Inden influenzaen ramte for fuld skrue i søndags nåede vi at nyde en vaske-ægte kæreste weekend på Comwell i Roskilde, med besøg på vikingeskibsmuseet, (meget kold) gåtur på tuttestien og frokost i den hyggelige gamle del af Roskilde, træning i privat træningsrum (det var jo naturligvis ikke privat, men da der ikke var andre på hotellet, der følte for at træne havde vi det ganske for os selv), afslapning med film og bøger og en fantastisk lækker 3 retters middag kreeret af Danmarks bedste konference-kok. Den slags weekender skulle der altså være lidt flere af!

 

Forresten…

…så har det fået ben! Det der puslebord. Vi endte med at lave benene af resten af pladen hvilket mildest talt var en smule besværligt – egetræ er hårdt! Men med en god fukssvans og lidt tålmodighed (og Jespers arm-kræfter) gik det. Det skulle ikke være alt for nemt så i stedet for bare at sætte benene under pladen skar vi hjørnerne af pladen væk så benene ‘stikker op igennem’ – det er jo så moderne :-)Indrømmet, resultatet kunne godt være mere lige! Og benene kunne sidde lidt pænere i deres hjørner. Men med en samlet omkostning på 36 kroner er vi faktisk ret godt tilfredse.

 

Gravid uge 32 – Kæmpemavens fase!

Ih, hvor har Jesper moret sig over udtrykket ‘kæmpemavens fase’ som man i følge Liberos graviditetskalender går ind i når man når uge 32.Og det betyder altså at kæmpemavens fase nu er over mig! Der er faktisk noget om det – lige pludselig synes jeg sådan set at det der med at være gravid er en smule besværligt. Der er dødlangt ned til gulvet for at tage strømper på, det er umuligt at vende sig i sengen uden at vågne af det, min venstre iskias nerve har set sig sur på mig hvilket på ingen måde er rart, det er usandsynlig hårdt at gå op på 3. sal og så begynder jeg bare at føle mig sådan lidt hval-agtig. Og det føles altså ikke særligt attraktivt at være en hval.

Men det er jo kun den ene side af det. På den anden side er jeg stadig fuldt ud i stand til at passe både træning, arbejde og alt det sjove (omend det hele går en smule langsommere end tidligere), der er ikke noget hyggeligere end at Tumle altid giver sig til at møfle rundt når Jesper snakker med hende, det er vildt skønt at planlægge børnehjørne og snakke med de kommende bedstemødre om dengang det var os der var bittesmå, det begynder at føles som et rigtigt menneske derinde og der er faktisk ikke ret mange uger til det ER et rigtigt menneske. Sådan et som vi kan tage op og snakke med og kaste al vores kærlighed og omsorg efter. Og det er ret vildt. Og ret mange gener værd (ok, jeg ved også godt at jeg på ingen måde er hårdt ramt i forhold til graviditets-gener og det gør det jo nemt at være lidt ovenpå…).

Alt i alt byder jeg kæmpemavens fase hjerteligt velkommen selvom det virker surrealistisk at Tumle virkelig har tænkt sig at blive dobbelt så stor som hun er nu inden det er tid til at komme ud! Jeg forstår seriøst ikke hvor hun har tænkt sig at være henne, men hun har jo nok en plan. Jeg lurer lidt på om jeg mon kan nå at blive lige så bred om maven som jeg er høj? Jeg er lige ved at runde 1 meter så der er 65 cm at give af endnu…

Gave-indpaknings-inspiration

Jeg elsker fødselsdage. Og jul. Og bryllupper. Og alle andre lejligheder, der giver mulighed for at pakke gaver ind. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg synes bare at det er hyggelig.

Gårsdagens fuglekugler var en gave til min svigermor, som blev pakket ind i en prikket serviet og pyntet med deco-tape (fra Søstrene Grene), garn og et gammelt hårspænde som jeg aldrig rigtig har fået brugt – jeg køber næsten aldrig gavepapir, men til gengæld gemmer jeg alle mulige dimser som ‘måske-lige-kan-pynte-en-pakke-engang’ – en stor kasse med den slags er der jo rigeligt plads til i en to-væresles lejlighed :-p

Apropos plads så instigerede jeg en større omrokering af møbler i førnævnte to-værelses i weekenden så nu er der plads i soverværelset til en babyseng – lige nu virker det dog mest som om vi lige er flyttet ind og ikke har fået alle møblerne pakket ud endnu pga. af alt det gulvplads i soverværelset :-p
Meget mere om projekt baby-hjørne kommer i løbet af de næste uger 🙂

 

Hjerter til fuglene

Vinteren går forhåbentlig imod sin afslutning, men jeg er sikker på at fuglene ikke har noget imod at blive fodret lidt endnu. Jeg er også ret sikker på at fuglene er ligeglade med om deres mad er hjerteformet, men jeg kan jo tage fejl og i tilfælde af at fuglene nu faktisk synes at hjerteformet mad er the shizzle kommer her en lille DIY.

Du skal bruge: Hjerteformede småkage forme, fuglefrø, havregryn, palmin og tændstikker:

Smelt 500 g palmin i en gryde og tilsæt 400 g blandede fuglefrø og 100 g havregryn. Hvis du ligesom mig kun har to hjerteformede forme skal du nu enten være meget tålmodig eller også skal du (og fuglene) acceptere at noget af deres mad får en anden form…

Hvis det hele skal være hjerter: Placer dine forme på en tallerken og fyld op med palmin/fuglefrø. Sæt en tændstik i der hvor snoren skal trækkes igennem. Sæt tallerknen i fryseren ind til blandingen er helt stivnet – det tager ca. et kvarter for et hjerte, der er ca. 5 cm i diameter. Tryk fuglekuglen ud af formen og gentag proceduren indtil du enten løber tør for palmin/fuglefrø eller tålmodighed.

Alternativt kan du hælde blandingen i engangsbægre – så får du fine runde fuglekugler og du kan lave en hel masse på en gang 😉

 

En dejlig fredag

I går startede en smule kikset med at jeg troppede op hos lægen til min 32 ugers undersøgelse. Da jeg havde siddet lidt kaldte sekretæren på mig og spurgte hvad jeg egentlig var kommet for?Æhm, jo, jeg skulle jo bare til sådan en rutine undersøgelse…fredag d. 15 februar klokken 9?

Nej, det kunne hun ikke se i sin kalender…

Tilgengæld kunne hun se at jeg har en tid fredag d. 15. MARTS klokken 9…wåbs!

Nå, men så går jeg da bare hjem igen og kommer tilbage en anden dag…

Men dagen skulle heldigvis blive meget bedre for på vej hjem hentede jeg en pakke på posthuset fra Purløg og Persille. Til min store overraskelse skrev Purløg til mig for nyligt om de ikke måtte sende en lille gave og det kan man jo altså ikke sige nej til! Jeg valgte en super sød nat-ammetop i lyserød med hvide prikker (så bliver det altså ikke meget mere prinsesse-agtigt!), men da jeg hentede pakken syntes jeg godt nok at den var ret stor i forhold til at den kun skulle indeholde en nat-bluse. Og ganske rigtigt, da jeg kom hjem og fik den pakket op var der også det blødeste økologiske babytæppe som jeg virkelig vil nyde at pakke Tumle ind i og en lille dåse omstændigheds-te. Totalt overvældet skyndte jeg mig at skrive et stort tak til Ditte og Anna og så krøllede jeg mig ellers sammen i sofaen i min nye natbluse med en kop te – skøn fredag aften!

 

Tapet

Jeg gad godt være lidt bedre til at bruge tapeter i vores indretning. Lige nu har vi bare hvide eller ihvertfald lyse vægge over det hele – undtagen i gangen hvor vi faktisk har et tapet på den ene væg, der har et sådan lidt træ-agtigt mønster i hvid, sølv og sort.Jeg synes det er helt vildt svært at forestille sig hvordan det kommer til at se ud på væggen når man står nede i butikken med en lille prøve og faktisk er jeg ikke helt tilfreds med resultatet i gangen og derfor har jeg ikke kastet mig ud i flere tapetprojekter. Babys seng kommer dog til at stå op ad en lille væg i vores soveværelse og der synes jeg at det kunne være sjovt at skabe illusionen af et børne-værelse ved at bruge en anden slags tapet end i resten af rummet. Jeg leder derfor efter noget, der er fint og børne-hyggeligt, men samtidig ikke dominerende – man må også godt stadig kunne se at der bor voksne i rummet. Jeg er ret vild med harlekin-ternene som lige nu er i alle bladene, men jeg er lidt i tvivl om jeg er vild med dem bare fordi jeg har set dem på perfekt indrettede bolig collager eller fordi jeg tror at de ville se godt ud hjemme hos os…?!

Harlekin tapet fra Ferm Living kan købes hos tapetmesteren 🙂

Tapetmesteren og tapet-caféen har i det hele taget mange, mange fine og forskellige tapeter – faktisk kan man blive helt tapet-blind og helt glemme hvordan ens lejlighed ser ud når man surfer rundt derinde og falder for først det ene og så det andet :-p

 

Lukkertid og ild

Enhver norsk hytte med respekt for sig selv har selvfølgelig en pejs og det var skam også tilfældet i sidste uge. Derfor fik jeg lige mulighed for at leje lidt med kameraets indstillinger og det kom der disse tre meget forskellige billeder ud af:

Ingen af billederne er efterbehandlede og den eneste indstilling, der er ændret er lukkertiden. Jeg ved faktisk ikke helt hvilket jeg synes er bedst – det nederste tror jeg 🙂

På skiferie med mave

Øv, hvor ville jeg gerne være blevet oppe i Norge i den dejligste hytte, i det dejligste vejr og med de dejligste pister lige uden for døren! Men hverdagen kalder og i morgen begynder jeg at undervise så var desværre nødt til at komme hjem igen…Bortset fra de helt kedelige problemer såsom at bukserne strammede og jakken kun lige kunne lukkes, er det gået helt perfekt med at være på ski som gravid. Fra hytten skulle man gå op ad en lille trappe for at komme til den første pist (og seriøst – det var ikke mere end 15 trin eller noget i den stil) hvilket var mega hamrende monster hårdt! Tak til den øgede blodmængde og baby der fylder så meget at jeg straks bliver stakåndet! Men når først jeg var oppe for enden af trappen og skiene var klikket på var der ingen problemer – nogle gange tænkte jeg i et anfald af forsigtighed fra morgenstunden at jeg ville nøjes med at køre en halv dag og så slappe af om eftermiddagen. Men jeg må slappe af når jeg bliver gammel (eller bare endnu mere gravid) for det var så skønt at være ude at der ikke blev noget af at sidde over.

Uge 6 i Hemsedal er helt perfekt hvis ens største bekymring er at blive tordnet ind i af andre uforsigtige skiløbere – der er nemlig stort set ingen mennesker. Især hvis man bevæger sig højt op i terrænet og vælger slæbelifterne kan man være sikker på at have bakken stort set for sig selv 🙂

Min konklusion er at skiferie som gravid er absolut muligt og endda helt fantastisk så længe man føler sig nogenlunde sikker på at man er erfaren nok til at kunne køre uden at styrte 😀

 

Ugens træning: Klar til ferie

Ah, efter afleveringen er der igen blevet tid til at træne – skønt! Nu er jeg dog (ifølge Liberos graviditetskalender) på vej ind i ‘kæmpemavens fase’ og det sætter nogle naturlige begrænsninger i forhold til træning.Øvelser jeg er holdt op med at lave: Lige mavebøjninger, reaktionsøvelser, sure opstød, høje knæløft.

Øvelser, der stadig er gode: Side-planke, armstrækkere, rygøvelser, yoga-øvelser, cross-trainer, squat på balancebræt (og selvfølgelig en hel masse andre, men disse indgår næsten altid i min træning).

Aaanyways – nu er der dømt skiferie! Jeg tror ikke at der er internet deroppe så bloggen bliver stille den næste uges tid – so long 😀

1 2