Kransekagetop

Det er godt nok ikke heeelt sæson for kransekage, men det smager jo altid godt så her er alligevel en opskrift på et lille tårn:

Kransekagemasse:
400 g marcipan
175 g æggehvide
1 bæger pasteuriseret æggehvide

Glasur:
100 g flormelis
4-5 tsk pasteuriseret æggehvide (pas på at glasuren ikke bliver for tynd, så drypper den ligesom på billederne 😉

Derudover:
50 g mørk smeltet chokolade

Blans ingredienserne til kransekagen grundigt sammen med hænderne. Lav to lige store kugler og rul dem ud til de er 60 cm lange. Hvis du synes at dejen er klistret kan du drysse bordet med lidt flormelis. Den ene pølse skal skæres i stykker på 15, 18 og 21 cm og den anden pølse skal skæres i stykker på 12, 21 og 24 cm.

Hvert stykke formes til en ring og trykkes lidt på toppen så den bliver trekantet. Den sidste lille rest formes til en trekant til toppen af tårnet.

Bag stykkerne ved 170 grader (varmluft) i 10-15 minutter til de er gyldne. De er helt bløde lige når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde når de køler lidt af.

Flormelis og æggehvide blandes sammen til glasuren og sprøjtes på i et zig-zag mønster med en sprøjtepose og ringene samles ved at pensle undesiden af hvert stykke med chokolade og forsigtigt lægge dem sammen.

Ringene kan sagtens fryses (faktisk bliver de endnu mere chewy-lækre i fryseren), men vent med at pynte og samle til kort før kransekagen skal spises.

Velbekomme!

2 Comments on Kransekagetop

 1. Monsterscircus
  januar 29, 2013 at 11:27 am (6 år ago)

  Uhm, elsker kransekage uanset årstid og anledning 🙂 dejlig frister på sådan en skøn tirsdag 🙂 tusind tak for opskriften og ha en rigtig dejlig uge!

  Svar
  • Charlie
   januar 29, 2013 at 11:32 am (6 år ago)

   Jeg kunne også snildt spise kransekage hele året… 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.