Hygge-OCD

Jeg stødte for nylig på begrebet ‘hygge-OCD’ på en anden blog (jeg har desværre glemt hvilken :-s) og det fik mig til at tænke over alle de der ‘ting’ som jeg gør uden at tænke over det. Jeg har vist masser af den slags ting. Og også en hel række ting som jeg faktisk tænker over, men som jeg gør alligevel selvom de ikke giver mening. Jeg er især skør mht. tal (som listen herunder viser…)…andre der har det på samme måde? Please, sig ja, ellers føler jeg mig bare virkelig underlig… :-p

Here goes, lidt hygge-ocd på en mandag:

– Volumen på fjernsynet skal stå på et lige tal. Hvis Jesper kommer til at sætte den på 9 laver jeg det om til 8 eller 10. Hvis han kommer til at sætte den på 13 er det helt galt (!), men heldigvis er 12 et SÆRLIGT godt tal så hvis bare man skynder sig at skifte til 12 går det alligevel…

– Det er det samme hvis jeg kigger på uret og klokken er noget med 13. Det er noget møg!

– Det er til gengæld skønt hvis klokken er 10.01, 12.34 eller det allerbedste: 22.22.

– Jeg ærgrer mig virkelig over at jeg gik glip af klokken 12.12 d. 12.12.12! Der er 88 år til en tilsvarende god dato opstår (kl. 01.01 d. 01.01.01). Til den tid er jeg 116 år gammel så det kan godt være at jeg ikke skal sætte næsen op efter at opleve det…

– Hvis jeg keder mig tæller jeg ting. Hvis jeg fx venter på toget og der ikke er lang tid nok til at finde en bog frem tæller jeg fliser/trappetrin/mennesker med røde huer/dage til næste dato med 3 ens tal/hvad-som-helst…

– Jeg kan ikke sove hvis et skab eller en skuffe står på klem. Det er dog ok med døre, der ikke er lukkede…

– Hvis jeg er alene hjemme tjekker jeg lige bag bruseforhænget inden jeg går på toilettet (man ved jo aldrig om der lige har sneget sig bøh-mand ind!)…

– Jeg kan ikke stå direkte oven på afløbet når jeg er i bad for tænk nu hvis der kom et eller andet klamt op under mine fødder – så er det alligevel bedre lige at have en 5-10 cm afstand…

– Jeg har engang hørt at når det regner meget kan der kommer rotter op igennem toilettet så derfor er jeg altid en lille smule bekymret når jeg løfter toiletbrættet efter et ordentlig regnvejr (man skulle tro at den slags tanker forsvandt når man fylder 6, men nej…)

8 Comments on Hygge-OCD

 1. Vikki Traeger
  december 17, 2012 at 7:51 am (6 år ago)

  Haha, hvor er du skøn! Og super idé med lige at tjekke bag badeforhænget, det skal nok hjælpe, hvis der står nogen 😉 og ellers ved du det i det mindste!

  Jeg har også selv nogle ret skøre små neurotiske vaner:
  Hvis der er musik og jeg vipper med fødderne, er det vigtigt at jeg vipper begge fødder samme antal gange
  Der må ikke ligge ting oven på skabe, hylder osv, som ikke hører til der.
  Jeg kan bedst lide at spise tingene på tallerkenen hver for sig; først broccoli, så gulerødder, så kød osv, men jeg øver mig på at lade være, for så er det lidt fjollet at gå op i om tingene passer sammen!
  Det er meget vigtigt, at man ikke skraber forud i sin julekalender, så har mam ødelagte sine vinderchancer

  Svar
  • Charlie
   december 17, 2012 at 8:12 am (6 år ago)

   Haha, nej, helt klart – man er selv ude om det, hvis man ikke vinder, hvis man har skrabet forud!

   Svar
  • Vikki Traeger
   december 17, 2012 at 8:33 am (6 år ago)

   Jep! Min mand har skrabet forud, så han vinder ikke, membranen jeg skal nok få den sidste julemand fordi jeg ikke snyder! 😀 ps. Det var mig der lokkede ham til at skrabe forud fordi jeg ikke selv vil 😀

   Svar
  • Charlie
   december 17, 2012 at 1:54 pm (6 år ago)

   Haha…det lyder virkelig som noget jeg kunne have fundet på!

   Svar
 2. Sacha
  december 17, 2012 at 6:03 pm (6 år ago)

  Haha… Jeg havde som barn en idé om at dagen blev god, hvis jeg kiggede på digitaluret ved en tilfældighed, på et helt bestemt tal – har glemt det nu.
  Da jeg kørte post, var der et par sange som betød at dagen blev rigtig god, hvis de blev spillet der klokken kvart i kvalme.

  Svar
  • Charlie
   december 18, 2012 at 6:48 pm (6 år ago)

   Ih, hvor er det nogle hyggelige tilføjelser i har! Jeg vågnede klokken 8.13 i går og vidste bare at det ville blive en halv-træls dag! I dag var d. 8.12 og dagen har naturligvis været meget bedre :-p

   Jeg har tilgengæld aldrig tænkt over musik på den måde…men står selvfølgelig næsten heller aldrig så tidligt op som posten… :-p

   Svar
 3. Line Alfie
  december 18, 2012 at 6:13 pm (6 år ago)

  Jeg ærgrede mig også over d. 12. Men jeg havde så heller ikke tænkt over, hvor specielt det egentlig var, før folk på selve dagen begyndte at snakke om det. Der havde klokken for længst passeret 12:12. Og så sad jeg dér med al min ærgrelse.

  Uh, Vikki rammer også én af mine favoritter – julekalendre og al deres væsen. Kan ikke åbne/skrabe/æde forud. Som barn var der visse hjem jeg nægtede at besøge i december, fordi jeg vidste, børnene der altid åbnede hele deres kalender på én gang. Der var tegn på svag moral og jeg var sikker på, deres dårlige karma ville smitte af. Præcis hvad jeg var bange for, ved jeg ikke. Men det virker stadig forkert. Ligesom at snyde i spil. I vores spilleklub har der været store konfrontationer, fordi min mormor snyder og jeg bare ikke kan have det. Og jeg kan ikke have, de andre er ligeglade. SÅ åndssvagt, men det krænker min retfærdighedssans. c”,) Jeg er ikke dårlig taber, for det er også, hvis hun snyder så det falder ud til min fordel. Nu er det blevet til at så starter vi spillet forfra. Det holder hende som regel på måtten. Måske jeg skulle indføre strafbøder til vores fælleskasse. 😉

  Den med rotterne kan jeg egentligt godt forstå – tager også nogle gange en kigger i tønden, før jeg sætter mig. Det kommer sig af, at min mormors boligblok, da jeg var barn, havde rotteproblemer og der lå altså nogle gange en flyder, der ikke var af menneskelig herkomst. Jeg frygtede altid, der skulle komme én og nappe mig i ballerne (af de levende forstås), så når vi besøgte hende, svævede jeg altid flere meter over brættet. c”,) Efter en uges ferie hos hende havde jeg yderst veludviklet lårmuskulatur.

  http://line-walking-on-a-thin-line.blogspot.dk/

  Svar
  • Charlie
   december 18, 2012 at 6:46 pm (6 år ago)

   Ej, den rotte-historie gør det da endnu værre 😮

   Haha, jeg kan også sagtens genkende din snyde-fobi! Jeg kan også blive helt harm hvis folk snyder – og det er helt lige meget om jeg taber eller ej, det er bare så uretfærdigt! Strafbøder lyder som en god løsning :-p

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.