Glutenfri chokolade cookies

Lækre (og delvist sunde) glutenfri chokolade-kage-opskrifter kan man aldrig få nok af, så her har i en (ligesom kagerne fra weekenden er opskriften oprindeligt fra et MAD-blad, men jeg har lavet den lidt om så den passede til hvad jeg havde i skabene så derfor tillader jeg mig at gengive den her :-)

Til ca. 20 cookies:
2 æggehvider
1 vanilje stang
1 spsk kakao pulver
125 g flormelis
100 g chokolade
75 g hakkede pistacie nødder
50 g kokosmel
50 g hirseflager

Pisk æggehviderne indtil de skummer (de skal ikke være stive, bare lige piskes 30-45 sekunder). Bland vanilje, sigtet flormelis og kakao i ægge-massen. Hak chokolade og pistacie nødder og vend begge dele i og vend til sidst kokos og hirseflager i. Sæt små klatter på en bageplade og tryk den lidt flade. Kagerne bages ved 175 grader. Hvis du nu ikke kan lide kokos er jeg sikker på at kokosmelet nemt kan erstattes med fx havregryn – så kan man kalde kagerne for en slags opdateret havregrynskugle :-p

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *