Bag-juls mad: Kartoffelpizza

Nøj hvor har jeg bare haft verdens hyggeligste jul med verdens bedste gaver og verdens bedste mad – men nøj, hvor trængte jeg til noget andet end julemad i dag! Derfor blev det til en pizza med kartofler og gouda og det var lækkert så her kommer opskriften (til 2-3 personer):Pizzadej:
25 g gær
1½ dl lunkent vand
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
100 g fuldkorns speltmel
125 g hevdemel

Fyld:
300 g kartofler
5-6 cherry tomater
½ løg (gerne salat løg, hvis du har sådan et liggende)
2 små peberfrugter i forskellige farver (eller bare én stor :-)
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
Salt og peber
100 g gouda – revet

Bland alle ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile lunt i 30-60 minutter. Kog imens kartoflerne i saltet vand og skær dem i skiver når de er kølet lidt af. Pres hvidløg ned i olien og krydr med salt og peber. Rul dejen ud til en stor pizza og pensl med hvidløgsolien. Fordel kartoffel skiver, løg i ringe, små stykker peberfrugt og kvarte cherrytomater på pizzabunden. Drys med revet gouda (eller anden ost).

Bag pizzaen ved 250 grader i ca. 10 minutter – eller indtil den er fin og lysebrun :-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *