Sund crème brûlée med bær

Her er intet mindre end en helt fantastisk udgave af den klassiske crème brûlée – eller, i virkeligheden har den ikke meget crème brûlée over sig med undtagelse af det karameliserede sukker på toppen – men den smager himmelsk!

Til 4 portioner skal du bruge:

300-350 g frosne bær (fx jordbær, hindbær, blåbær eller en blanding af skovbær)
Flormelis
Ca. 2 dl græsk yoghurt (2%)
Sukker

Derudover:
4 små ovnfaste skåle
Flammekaster til flambering (ja, altså, sådan en lille en, du ved :-)

Tø bærrene op (du kan naturligvis også bruge friske bær, men de er ikke så nemme at få fat i på denne årstid…) og fordel dem i ramekinerne. Drys flormelis igennem en sigte henover bærrene. Læg yoghurten ovenpå og drys med sukker. Sæt skålene i en forvarmet ovn (200 grader varmluft) i 7-8 minutter. Når skålene er varmes drysses 1 tsk sukker over hver og sukkeret karameliseres med flammekasteren.

Hvis du ikke er den lykkelige ejer af en sådan kan du i stedet for bare at varme skålene i ovnen hælde sukkeret over med det samme og sætte dem under grillen i 7-8 minutter – hold godt øje med dem for lige pludselig bruner sukkeret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *