DIY: Lys af bi-voks

Lys af bi-voks er super nemme at lave og de brænder med en meget stabil flamme – og samtidig spreder de en svag duft af honning som er lidt hyggelig. Jeg lavede et eksperiment-lys i weekenden og resultatet blev virkelig fint så nu er en større produktion af lys sat i gang.

Du skal bruge:

Bi-voks (jeg købte fra swienty)
Små glas
Væger (kan købes i Panduro)

Sørg for at voksen er små perler (granulat) frem for en fast blok. Der går ca. 150 g voks til hvert lys som dem jeg har lavet (diameter ca. 8 cm, højde ca. 5 cm). Sæt vægen fast på bunden af glasset med lidt superglue (køb den slags væger, der har en indbygget metalskive i bunden, de er lidt nemmere at arbejde med). Fyld voks op omkring vægen – det falder en del sammen når det smelter så fyld lidt ekstra i). Sæt glassene i ovnen ved 125 grader og vent på at de er helt smeltede – det tager ca. 1 time. Når voksen er smeltet helt slukkes og åbnes ovnen, men det er en god ide at lade lysene stå indtil de er afkølede så man ikke skvulper voks op ad siderne. Hjælp evt. vægen lidt på plads hvis den har flyttet sig i den smeltede voks.

Når glassene er helt afkølede klippes vægerne til og glassen kan pyntes med lidt bånd hvis de skal bruges som gave – så langt nåede jeg bare ikke før jeg fik taget billeder 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.