oktober 2012 archive

Butternutsquash suppe

Når bladene er røde og gule og alle butikker bugner af græskar og orange pynt, så er der intet mere perfekt end orange aftensmad. Dette her er en opskrift på en fuldstændig forrygende god græskarsuppe som både pleaser øjnene og smagsløgene:Til 4 pers.
1 butternutsquash (eller andet græsker, fx hokkaido)
3 løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 spsk stødt koriander
3-4 cm frisk ingefær
3 syrlige æbler
1 liter grøntsagsbouillon

Til servering
1 pakke parmaskine
Brødcroutoner
Græsk yoghurt
Persille

Løg, hvidløg, græskar og æbler skrælles og skæres i tern. Det hele svitses i en tykbundet gryde og koriander, hakket chili og revet ingefær tilsættes og svitses med et øjeblik. Bouillon hældes over det hele simrer i ca. en halv time og blendes derefter – gerne med en stavblender direkte i gryden.

Parmaskinke lægges imens suppen koger på en bageplade og ristes sprødt i ovnen ved 200 grader. Hefter brækkes det i små stykker. Brødcroutoner er også lækre at lave selv: skær en rest brød i passende firkanter og læg dem i en frysepose. Hæld lidt olie, salt og peber i posen og vend godt rundt. Croutonerne ristes sammen med parmaskinken i ovnen indtil de er sprøde (5-7 minutter). Supper smager rigtig godt med at klat syrlig græsk yoghurt og det ser flot ud at pynte med persille – men begge dele kan naturligvis udelades hvis man ikke lige har det på lager. Bon appetit.

Billedet er faktisk snyd, jeg fik ikke taget et billede da vi fik suppen den anden dag, så dette er fra sidste gang og det er en lidt anden opskrift – men suppen ligner (eller, faktisk har den en endnu finere farve med butternutsquashen end denne suppe med hokkaido havde…).

Opskriften er ‘frit efter’ det nyeste MAD-blads græskarsuppe 🙂

Halloween i Tivoli

Man kan liiige nå det endnu! En tur i Tivoli beklædt i græskar er altså klart en lille udflugt værd! Sidste år var vi i Tivoli Friheden sammen med min bror og hans kæreste til Halloween og i år var en gammel studiekammerat så sød at tilbyde os to fribilletter til Tivoli i København – jeg synes faktisk at det er ved at udvikle sig til en ret god Halloween tradition det med alle de Tivoli-ture 😀

 

Grunden #1

Det er jo nok ikke gået nogens næse forbi at der har været lidt stille herinde og at både Projekt Gamle Klude og Projekt Træning er gået mere eller mindre i stå. Og her er den så; grunden:

TaDAAA! Haha, ja sådan en stryger altså direkte ind på førstepladsen over prioriteter. Direkte forbi phd-projekter og blogs og selv om man måske tænker ‘jamen hvor meget tid kan den lige kræve så længe den bare er derinde i maven?’ så skulle jeg hilse fra den og sige at den altså foretrækker at blive tænkt på HELE tiden og at den synes at det er helt i orden at dens forældre allerede er begyndt at fylde lejligheden op med ting til den.

Jeg har tænkt meget over hvad der skal ske med bloggen fremover og er kommet frem til at jeg fortsat vil blogge om min hverdag ligesom jeg hele tiden har gjort. Nu indeholder min hverdag bare lidt flere baby-tanker og lidt mindre fashion så det vil bloggen naturligvis komme til at bære præg af. Tilgengæld vil jeg vende tilbage til at lave et indlæg om dagen for selvom jeg har travlt med den der phd så savner jeg faktisk at blogge. Så, yes, altså, ‘De Gamle Klude’ er sådan set ved at være for små, så det projekt er fortsat lidt på stand-by, tilgengæld er Projekt Træning kommet i gang igen og så har jeg en MASSE billeder liggende på kameraet fra den blog-fri periode som jeg glæder mig til at vise – håber at der stadig er nogle der læser med derude og at i ikke bliver skræmt hele væk af bloggens ændrede fokus :-p

Hyldebærsuppe

Der er intet så efterårshyggeligt som varm hyldebærsuppe – der er muligvis heller ikke noget, der laver u-afvaskelige pletter på tøjet som varm hyldebærsuppe…men på trods af risikoen for lilla pletter skylder du dig selv at skynde dig ud at plukke nogle hyldebær inden det er for sent og få dem lavet om til en dejlig suppe.Det var ihvertfald hvad min veninde og jeg (og hendes datter) blev enige med hinanden om for nylig så afsted med vaskebaljen gik det – de har heldigvis hylde-træer i haven så vi havde meget nem adgang til masser af bær.

En god opskrift kan findes på Skoven i Skolen – enjoy 🙂

Weekendens to-do

For første gang i meget lang tid er vi begge to hjemme hele weekenden og har næsten ingen planer – og det skal selvfølgelig udnyttes til at få ordnet et par ting i lejligheden:To-do liste:

Støvsuge
Træne
Købe og opsætte gummiliste i altan-dør
Handle
Pakke gaver ind
Vande blomster
Rydde op i køkken
Rydde op i sofa
Rydde op i tøj
Flytte rundt i stue og soveværelse
Ordne spisebord
Pudse glasbord plus stramme alle skruer
Ordne skuffe i kommode, der ikke kan åbne
Rydde op i vindueskarm
Gøre rent på badeværelse
Stole og kasser bæres i kælder
Sy lommer i Jespers bukser
Læs korrektur på artikel
Lav billedshow til kulturnat
Skrald
Høste chilier
Købe og opsætte fodpaneler i soveværelse og gang
Sylte rødbeder
Skrue grydeskabs-låge fast
Cd-hylder bæres i kælder
Hænge billeder op

Gooodt a weekenden varer to hele dage! Vi nåede heldigvis rigtig meget af listen i går så i dag bliver der også tid til lidt afslapning og en hyggelig familie-middag i aften 🙂

Jeg synes at vi har fortjent et stykke chokolade efter alt det arbejde… 😉