Franske makroner

I weekenden kastede jeg mig ud i at lave franske makroner og lad mig bare afsløre – det er ikke verdens nemmeste kage at få til at se pæn ud! Smagen er dog helt fantastisk og diverse uskønheder drukner lidt i mængden så det handler bare om at lave nok 😉

Jeg brugte en opskrift fra Hjemmet, men har et par tips til at få et bedre resultat så her kommer min version:

Makroner:

100 g mandelmel
150 g flormelis
75 g æggehvider (3/4 dl)
1 knsp salt
50 g sukker
frugtfarve

Mandelmel og flormelis sigtes sammen. Æggehviderne piskes stive med salt og sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Evt. farve tilsættes til æggemassen INDEN mel-blandingen hældes i (konsistensen bliver svær at styre hvis farven tilsættes efterfølgende…).

Mandelmel kan købes, men kan også laves selv ved at tørre smuttede mandler ved 175 grader i ca 15 minutter og hakke dem i en blender (så fint som muligt). Jeg havde ikke tålmodighed til at smutte mandlerne så jeg blendede dem bare med skal hvilket var helt fint (makronerne uden frugtfarve blev naturligvis en smule mørkere end hvis de havde været med mandler uden skaller, men det synes jeg faktisk så fint ud 🙂

Massen skal være lige nøjagtig så flydende at der ikke dannes toppe, men den heller ikke flyder helt ud – hvis den er lidt for fast hjælper det at røre den lidt længere.

For at få makronerne samme størrelse tegnede jeg cirkler på bagsiden af bagepapiret – jeg brugte en 20’er som model og det gav en ret fin størrelse. Jeg satte massen på med to te-skeer da jeg ikke har en tyllepose, men jeg kan forestille mig at det er nemmere at få dem ens i størrelsen med en sådan…

Makronerne skal ‘tørre’ ved stuetemperatur i ca. 30 minutter inden de bages. Ovnen varmes op til 180 grader (varmluft), makronerne sættes i og der skrues straks ned til 140 grader. De bages i 12-15 minutter.

I den oprindelige opskrift står der at der bliver 20 franske makroner (altså 40 makroner i alt), men når modellen er en 20’er bliver der ca. dobbelt så mange…

Jeg brugte heholdsvis kakaopulver, rød frugtfarve og gul fondant-farve til at lave brune, lyserøde og gule makroner. Med alle tre typer af farve krakelerede makronerne (i modsætning til dem uden farve, der var fine og glatte på overfladen). Jeg ved ikke med sikkerhed hvorfor, men jeg tror at det skyldes at jeg blandede farven i efter at have blandet mel/flormelis sammen med æggeblandingen…

Hvid chokoladecreme:

½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
50 g smør
smag
Flødes gives et kort opkog og chokolade og smør tilsættes. Jeg fordelte massen i 4 skåle (da jeg ville have 4 forskellige typer smag):
1: Den hvide creme som den er.
2: Tilsæt 25 g mørk chokolade.
3: Tilsæt 25 g mørk chokolade og saften af ½ appelsin.
4: Tilsæt ca. 25 g purerede hindbær.
Cremen skal køle HELT af inden den tages i brug – sæt den i køleskabet i en times tid (tro mig, hvis du starter for tidligt bliver det noget frygteligt grat… ;-).
Nu skal makronerne bare samles – vælg to der ser ens ud og læg en klat chokoladecreme i mellem med en teske (igen vil det nok være nemmere med en tyllepose).
Makronerne kan gemmes i en lufttæt beholde i op til 2 døgn eller de kan fryses ned ind til de skal bruges.

Ps: Det lyder ret besværligt og det tager også lidt tid og det genererer temmelig meget opvask – men det er so worth it!

13 Comments on Franske makroner

 1. Vikki Traeger
  august 22, 2012 at 9:29 am (7 år ago)

  Hvor ser det bare ovenud lækkert ud! Jeg har aldrig smagt franske makroner, men det er helt sikkert på min to-do liste 😉

  Svar
  • Charlie
   august 22, 2012 at 2:11 pm (7 år ago)

   Du skylder næsten dig selv at prøve dem – de er sååå lækre (men stærkt vanedannende!)

   Svar
  • Charlie
   august 22, 2012 at 2:11 pm (7 år ago)

   Ja, det skulle du gøre 🙂

   Svar
  • Charlie
   august 22, 2012 at 2:12 pm (7 år ago)

   Tak for tippet, dem vi jeg helt klart prøve næste gang – chokolade er uden tvivl min favorit 😀

   Svar
 2. Nanna
  august 22, 2012 at 3:04 pm (7 år ago)

  Haps! De ser vildt lækre ud, men jeg ved simpelthen ikke om jeg har tålmodighed til at prøve at bage dem selv.

  Svar
  • Charlie
   august 22, 2012 at 4:08 pm (7 år ago)

   Der skal sættes et par timer af – men man kan jo smagsprøve undervejs hvilket gør det lidt sjovere 😉

   Svar
 3. Kathrine Guhle Nielsen
  august 22, 2012 at 3:14 pm (7 år ago)

  mums ! Det ser lækkert ud 🙂

  Fashion2ways.blogspot.dk – kig forbi, vi har en lækker give away

  Svar
  • Charlie
   august 22, 2012 at 4:09 pm (7 år ago)

   Det var det bestemt også 🙂

   Svar
 4. monsterscircus
  august 22, 2012 at 3:32 pm (7 år ago)

  Uha hvor er det bare et dejligt blogunivers du har dig her, tak for din besked på min blog, så fandt jeg jo lige frem til dig. Glæder mig til at se meget mere. Skønne macarons sikke et arbejde, men du har ret de er det hele værd!

  Svar
  • Charlie
   august 22, 2012 at 4:10 pm (7 år ago)

   Selv tak for en dejlig kommentar 🙂
   Jeg kommer helt sikkert til at lave macarons igen på trods af lidt besvær – de smager jo fantastisk 🙂

   Svar
 5. My Moodbook
  august 25, 2012 at 7:52 am (7 år ago)

  Ej, hvor ser det lækkert ud og lidt sjovt at lidt frugtfarve kan gøre forskellen på om de krakelere eller ej i overfladen. Men fine og fristende ser de ud 🙂

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.