Dagligvarehandel på nettet: Aarstiderne

Jeg lavede for noget tid siden et indlæg om at handle ind på nettet og blev dengang spurgt om jeg også ville anmelde Aarstiderne og det vil jeg selvfølgelig gerne.

Vi har fået en kasse fra årstiderne hver anden fredag i et års tid og det har været BasisKassen i hele perioden så jeg kan egentlig ikke rigtig udtale mig om variationen imellem kasserne eller måltidskasserne.

Det, som jeg derimod godt kan udtale mig om, er kvaliteten af grøntsagerne og variationen i den enkelte kasse.

Kvalitet: Kvaliteten af grøntsagerne er virkelig høj. Det er naturligvis altid økologisk hvilket betyder at smag og farve er helt i top, men naturligvis også at holdbarheden er noget kortere end mange grøntsager købt i supermarkeder.

Indhold: I kassen er der næsten altid kartofler og gulerødder og en anden grøntsag (såsom blomkål, rødbeder, løg), der sagtens kan holde i de 14 dage, der går i mellem vores leveringer. Derudover er der altid et godt udvalg af grøntsager med kortere holdbarhed såsom tomater, bønner, avocado, peberfrugt osv.

Pris: Kassen lever virkelig op til sit navn: Basis. Det er gode råvarer, som er nemme at få brugt. Én kasse dækker ikke helt vores forbrug på 14 dage, men prisen på 213 kroner er faktisk meget rimelig for økologiske grøntsager til næsten 14 dage (til 2 personer).

Kritik: Jeg er stor fan af at kassens indhold afspejler årstiden og der defor er mere kål om vinteren og flere tomater om sommeren. En gang imellem synes jeg dog at den samme vare bliver ved med at komme uge efter uge, de sidste par måneder har der fx været fennikel med hver gang og selv om det er en dejlig grøntsag er det svært at nå at bruge SÅ meget fennikel. Derudover har jeg et par gange været utilfreds med at der fx kommer agurker fra Spanien i det tidlige forår (om sommeren er de naturligvis fra DK) – det går lidt imod hele konceptet om at mindske forureningen når der fragtes grøntsager på tværs af Europa. Jeg ville foretrække at købe min vinter-agurk i Fakta hvis jeg ikke kan undvære den, hvis Aarstiderne så tilgengæld levede op til kun at tilbyde de varer, der er i sæson.

Overordnet vurdering: Leveringen fra Aarstiderne er meget stabil og det er nemt at melde ferie eller alternativ leveringsadresse. Overordnet set er jeg meget tilfreds med varerne og jeg synes at det er lidt ligesom at få en rigtig dejlig gave hver gang der kommer en kasse (jeg går aldrig ind og kigger på hjemmesiden hvad der er i ugens kasse – jeg kan godt lide overraskelsen 🙂

2 Comments on Dagligvarehandel på nettet: Aarstiderne

 1. walkinrunout
  august 7, 2012 at 9:31 am (7 år ago)

  Jeg er også fan og vi får måltidskasser hver torsdag (så melder vi bare fra, når vi skal på weekend-ture).
  Vi får til 3 eller 4 dage og det er altid noget drengene godt kan lide…. selvom der er mange grøntsager i.
  Sundt, nemt og bekvemt 🙂

  Svar
  • Charlie
   august 7, 2012 at 10:54 am (7 år ago)

   Ja, det er godt nok smart! Og når menuen på den måde kommer ind ad døren er man jo nødt til at spise de grøntsager der er med 🙂
   Er variationen god?

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.