DIY:Bryllupskage

En konditor bryllupskage løber nemt op i 85-100 kroner pr person så det kan hurtigt blive en ret stor udskrivning, men det kan faktisk sagtens lade sig gøre at lave en kage der både er flot, super lækker og meget billigere – det kræver bare lidt temmelig meget tid. Første del af processen er selvfølgelig at beslutte sig for hvilken kage man ønsker. Hvis man vil lave en kage i flere lag (som en traditionel bryllupskage) er det nødvendigt at vælge en kage, der er ret tung i sig selv da den ellers ikke vil kunne bære al pynten. Vi valgte en trelags mud-cake med med tre lag i hvert lag; to gange mørk chokolade kage og en hvid chokoladekage i midten. Imellem hvert lag var der hindbær-flødeskum med friske nordfynske hindbær – mums! Istedet for at gemme den øverste og mindste kage til en anden god lejlighed lavede vi den glutenfri.Anden del af processen er at beslutte sig for hvordan kagen skal se ud og her kan man hurtigt få nogle vilde ideer når man sidder og surfer rundt på nettet – men med mindre man har en særligt talentfuld konditor gemt i maven tror jeg at det er vigtigt at prøve at holde sig til en relativt simpel kage. Vi brugte en hel del weekender på at lave fondant-roser inden brylluppet – vi havde købt en særlig blomster-fondant masse som var meget nemmere at arbejde med en almindelig fondant eller marcipan.

Man kan købe ALT muligt halløj, der skal gøre det nemmere at lave fine blomster, men da en del af pionten var at spare penge må man prøve at modstå!

Min mor bagte kagerne i ugen op til festen (det tog overraskende god tid at bage de store nederste kager!), min morfar byggede kagestativet og min far opfandt transport-kasser med indbyggede køleelementer så vi kunne køre kagerne fra Odense til Jelling uden at de tog skade (det hjælper meget at have en kreativ familie!).

Det var et kæmpe arbejde at lave kagen selv, men det var bestemt rigtig hyggeligt og egentlig meget sejt da først kagen stod monteret på stativet til receptionen og der ikke længere var mulighed for at noget kunne gå galt…haha…det var en smule nervepirrende at fragte rundt på den 🙂

Hvis nogen er interesseret i opskrifter eller næremere forklaring af kagens opbygning eller andet må i bare sige til – men nu er der vist efterhånden tekst nok i dette indlæg så jeg vil slutte af med lidt billedspam af det endelig resultat:

7 Comments on DIY:Bryllupskage

 1. Sacha
  april 30, 2012 at 9:19 pm (7 år ago)

  Hvor cool at I lavede kagen selv og involverede familien i detaljerne omkring det.

  Svar
  • Charlie
   maj 1, 2012 at 7:12 am (7 år ago)

   Ja – det blev et helt familie-projekt 🙂

   Svar
 2. Christina
  juni 20, 2012 at 8:43 am (7 år ago)

  Kom tilfældigvis forbi din blog og begyndte at kigge lidt. Og er nødt til at sige, at det nok er en af de smukkeste bryllupskager, jeg nogensinde har set!! 🙂 🙂

  Svar
  • Charlie
   juni 20, 2012 at 8:48 am (7 år ago)

   1000 tak! Det var virkelig pænt af dig at skrive 🙂

   Svar
 3. Camillajoergensen
  januar 28, 2013 at 5:44 pm (6 år ago)

  Jeg er nød til at spørge om hvordan jeres fantastiske kagestativ er lavet.
  Står og skal lave kage til et bryllup, og vi kan bare ikke finde et stativ der passer bruden!
  Men jeg aner bare ikke hvordan man laver sådan et?
  Så har du en “manual” på hvordan den blev lavet af din morfar?
  Og sikke en smuk kage, og skønne billeder!
  Det ser ud som om det var en skøn dag!

  Svar
  • Charlie
   januar 28, 2013 at 7:07 pm (6 år ago)

   Hejsa – tak for din kommentar 🙂
   Det var faktisk en god ide at lave en lille to-do over selve stativet – det er dog ovre hos mine forældre i Odense så der går et par uger før jeg kan få taget billeder af det – ved ikke om du kan vente så længe. Det smarte (synes jeg) ved stativet var at hver plade kunne tages ud så de var nemme at komme til at skære 🙂

   Det lyder spændende at du skal stå for bryllupskagen – det må du have rigtig meget held og lykke med 🙂

   Og 1000 tak – det var virkelig en helt fantastisk dag 🙂

   Svar
 4. Signe Alex
  februar 15, 2015 at 8:51 pm (4 år ago)

  VIRKELIG flot kage samt stativ. Jeg har fået æren at skulle lave min venindes bryllupskage til efteråret og vil gerne lave så meget selv. Har du mulighed for at sende nogle billeder, skitser af hvilke dele der er brugt til det flotte hjemmelavede stativ.
  /Signe

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.